Fasolea uscata


Fasolea uscata este un aliment de baza pentru supravietuire. Fasolea, alaturi de legumele cu boabe, fie ele uleioase sau nu, sunt sarace in grasimi,sodiu, nu contin colesterol si sunt o sursa bogata de proteine, amidon, vitamine, minerale si fibre. Aceste legume au avantajul de a putea fi depozitate pentru un timp mai indelungat, folosind recipiente inchise ermetic. Fasolea uscata fie ea alba, pestrita sau rosie este una dintre cele mai hranitoare, satioase, sanatoase si delicioase alimente.

Fasole alba uscata este o sursa bogata de fibre, fier, potasiu, magneziu,zinc si vitamina B, iar fasolea rosie de potasiu, seleniu, calciu, fier, vitaminele: A, C, E,K, PP si B.
Fasolea alba este un aliment excelent pentru persoane care au carente de fier, pentru copii in crestere si persoane care sunt in convalescenta. Este bine a se consuma impreuna cu alimente bogate in vitamina C( rosii, telina, morcovi, oregano, usturoi, praz, patrunjel).
Un consum constant de fasole previn aparitia bolilor de inima si a diabetului de tip II, permite un control optim a diabetului zaharat si imbunatatirea sistemului imunitar.
Fasole uscata este alimentul ideal pentru diabetici datorita carbohidratiilor complecsi care mentin zaharul din sange la un nivel optim. Cum are rolul de a reduce colesterolul "rau" din organism este indicat a fi folosit de hipertensivi. Este recomandat a se consuma multa apa la mesele bogate in fibre.
Fasolea boabe este alimentul ideal in mentinerea unei diete echilibrate.
Boabele de fasole inainte de a fi gatite trebuie inmuiate cel putin opt ore. Renuntati sa puneti la fierbere sare si astfel boabele raman moi si usor de digerat. Daca adaugati insa o ramura de cimbru si cateva boabe de piper negru la fierbere reduceti eliminarea gazelor.
Eu consum fasolea uscata fara grija insa o asociez doar cu legume, peste si produse lactate ... dar, mai faci si exceptii!

Fasole rosie boabe

7 comentarii:

  1. Ciao grazie della visita.....buoni i fagioli!!!
    Baci

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant articolul!Imi place blogul tau!Iti doresc o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si noua ne place foarte mult fasolea,Deea mea o prefera cel mai mult in salate!Pupici!<3

    RăspundețiȘtergere
  4. eu nu prea agreez fasolea, dar ... dupa articolul tau ... ma mai gandesc :)
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie imi place fasolea dar o folosesc destul de rar.. am buba la ficat ;( Pup

    RăspundețiȘtergere
  6. I love beans, and use them in my cooking almost daily. Thanks for this post!

    RăspundețiȘtergere