Banana Cake

Ingrediente:
100 gr unt nesarat, la temperatura camerei
1-1/2 cups grame zahar brun vanilat
2 oua
2-1/4 cups faina alba
2-1/2 lingurite de praf de copt
1/2 lingurita sare
2/3 cup iaurt simplu de casa (facut de mine)
1 cup banane bine coapte piure (cam 3 banane)
1/2 cup migdale maruntite
Mod de preparare:
Porniti cuptorul si setati-l la 180 grade celsius.
Intr-un vas mare se amesteca bine untul cu zaharul pana se obtine o compozitie omogena. Se adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Adaugati treptat esenta de vanilie, pireul de banane si iaurtul. Incorporati usor faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. La final se adauga migdalele sfaramate. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda de 26cm (merge si in doua forme rotunde de 22cm) unsa cu ulei si tapetata bine cu faina.
Se coace prajitura pentru aproximativ 45 de minute la cuptor. Intotdeauna verificati daca este coapta introducand o scobitoare in centru. Daca nu se lipeste aluatul de scobitoare atunci putem opri cuptorul si scoate prajitura din cuptor. Lasam prajitura pentru 10 minute in forma, apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca.
***Daca adaugi compozitiei si cateva stafide(eu am adaugat merisoare uscate) se obtine o alternativa la fel de gustoasa.
Reteta de baza a prajiturii de banane este o reteta din cartea: "The Book of Yougurt" de Sonia Uvezian, una din preferatele mele!

Pentru mine aceasta prajitura face deliciul diminetiilor alaturi de o cana de lapte rece, uneori uneori si al serilor de iarna cand stau la povesti cu iubitul meu...

Actualizare(12.02.2012)


Banana Cake cu migdale si caise uscate

Ingrediente:
100 gr unt nesarat, la temperatura camerei
1-1/2 cups grame zahar brun vanilat
2 oua
2-1/4 cups faina alba
2-1/2 lingurite de praf de copt + 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
2/3 cup iaurt simplu de casa (facut de mine)
1 cup banane bine coapte piure (cam 3 banane)
1/2 cup migdale maruntite + 1/2 cup caise uscate taiate marunt




Delicioasa si cu gust puternic de banana! ... prajitura e nelipsita de langa cana cu lapte!

2 comentarii: